BioRid – tegen schimmelvorming

Het BioRid systeem valt onder de functionele coatings van Tikkurila. BioRid is een watergedragen coating die wordt gebruikt voor het tegengaan van vocht en schimmel, daarnaast wordt de coating ook gebruikt voor het drooghouden van het te behandelen oppervlak. Door het gebruik van de unieke ‘microporous technology’ wordt het oppervlak, door de aangebrachte filmlaag, vergroot. Zo wordt er veel meer vocht opgenomen en blijft het oppervlak droog aanvoelen. Dit systeem is vooral geschikt voor binnenoppervlakken waarbij bescherming tegen schimmelverontreiniging vereist is.

De filmlaag van de aangebrachte coating zal het vocht tijdelijk absorberen en wanneer de oppervlaktetemperatuur boven het dauwpunt komt, verdampt het vocht weer. Door het grote oppervlak van de filmlaag wordt er veel meer vocht opgenomen dan bij een glad oppervlak en een normale coating. Één vierkante meter BioRid in een dikte van ca. 1 mm staat bijvoorbeeld voor een 12.000 maal grotere relatieve oppervlakte, dus ongeveer de grootte van twee voetbalvelden. Hierdoor verdampt het water sneller en blijft het geverfde oppervlak droog.

Aanbevolen voor:

BioRid is vooral geschikt voor nieuwe en eerder geverfde oppervlakken waarbij bescherming van de verflaag tegen schimmel vereist is. Denk hierbij aan: woonvoorzieningen, badkamers, kelders, parkeergarages, gebouwen in de voedingsindustrie, magazijnen en veeteeltbedrijven.

BioRid systeem

Om een schoon en mooi oppervlak te verkrijgen biedt Tikkurila het BioRid systeem aan, wat bestaat uit:

1. BioWash, reinigingsmiddel
2. ProSeal, primer
3. BioRid, functionele coating (ook verkrijgbaar als spray)

BioWash is een zeer effectieve reiniger voor het verwijderen van schimmels en algen. Het product is geschikt voor nieuwe en eerder geverfde oppervlakken van beton, pleisterwerk, steen en metaal. Het reinigingsmiddel is een kant-en-klare vloeistof die gebruikt wordt om de ondergrond schoon te maken en klaar te maken voor de behandeling met BioRid of ProSeal. Kan worden aangebracht met een spray, spons of borstel.

ProSeal is een transparante watergedragen primer. Als je BioRid gebruikt voor de behandeling van een poreuze en absorberende ondergrond wordt aangeraden om deze eerst te behandelen met ProSeal. Bedoeld voor binnenwanden en plafonds en is aan te brengen met een borstel of spray

Heeft u vragen over deze of een van onze andere producten? Neem dan vrijblijvend contact op!