Bouw-, tuin- en gevelhout

De producten van Finnpro beschermen uw bouw-, tuin- en gevelhout jarenlang tegen de schadelijke effecten van weersinvloeden. Topkwaliteit coating van Tikkurila gecombineerd met Finse degelijkheid. Steeds meer houtimporteurs en houthandelaren uit Nederland en België kiezen voor de hoge kwaliteit van houtproducten uit Scandinavië, Rusland of de Baltische Staten. Dit hout is vaak al voorbehandeld met een Tikkurila product.

Finnpro levert watergedragen coatings voor industriële en professionele applicatie. Dekkend of transparant, filmvormend of niet-filmvormend afhankelijk van het gewenste resultaat. De specifieke eigenschappen van Tikkurila houtcoatings bieden perfecte bescherming tegen het vergrijzen, schraler worden en het krimpen en uitzetten van hout. Elasticiteit en flexibiliteit in combinatie met de vochtregulerende werking van deze producten, zorgen voor de juiste bescherming om bouw en tuinhout en geveldelen in optimale conditie te houden onder alle weersomstandigheden. Vocht, vuil en schimmel krijgen op deze manier minder kans. Het houtwerk wordt duurzaam beschermd en heeft een esthetische meerwaarde.

Door middel van spuitapplicatie en industriële loonapplicatie kunnen de coatings (machinaal) worden aangebracht. Voorbeelden zijn onder andere gevelbekleding, rabatdelen en vlotdelen van Zweeds Rabat, ruw, fijn bezaagd en geschaafd hout. Naast gevelbekleding wordt ook veel tuinhout behandeld met Tikkurila producten. Diverse olie- en beitsproducten worden toegepast op houten vlonderdelen, schuttingen en tuinmeubilair.