Gevels en dakbedekking

Gevels en dakbedekking van stucwerk kunnen uitstekend behandeld worden met een van de Tikkurila producten zoals Vinha of Finngard. Afhankelijk van de ondergrond is er een primer welke de hechting verbetert, de absorptie vermindert en de gevel verstevigd.

Vezelcementplaten worden veel toegepast als gevelbekleding voor diverse gebouwen. Voordelen hiervan zijn dat ze licht in gewicht, brandwerend en bestand tegen schimmel zijn. Vezelcementplaten zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren.

Fontefacade van Tikkurila is een watergedragen systeem speciaal bedoeld voor gevels van vezelcementplaat. Er zijn duizenden kleuren verkrijgbaar, verschillende glansgraden en structuren. Met Fontefacade wordt een duurzaam oppervlak gecreëerd dat bestand is tegen UV. Fontefacade is bij uitstek geschikt voor sprayapplicatie in spuitstraten. Het is sneldrogend, het product zorgt niet voor opstaande vezels en tussendoor schuren is dus niet nodig. Fontefacade voldoet aan de VOS eisen, is een 1 component product en kan in 1 laag opgezet worden.

Fontefacade SC10 en SC50 voldoen aan brandklasse A2-s1-d0 volgens EN13501-1 (200g/m2).
Volgens EN ISO 1716 kan A2 klasse behaald worden met Fontefacade CC30 (200 g/m2)

Voor daken van zowel metaal (Ruukki), dakpannen en bitumen zijn er diverse coatings beschikbaar. Afhankelijk van uw wensen en eisen zijn er coatings voor enkel kleur en bescherming. Maar er zijn ook warmtereflecterende coatings die je bijvoorbeeld op flatgebouwen kunt gebruiken die een vermindering van de energiekosten kunnen opleveren.

Tikkurila’s technisch support team zal met u een geschikt product adviseren afhankelijk van uw wensen en behoeften. Neem contact op met Finnpro op 076-8200913 of info@finnpro.nl.