Coatings voor hout van Tikkurila

Veel zachte houtsoorten die in de bouwsector gebruikt worden zijn afkomstig uit Scandinavië, Rusland, de Baltische Staten of Oost-Europa. In veel gevallen wordt ervoor gekozen dit hout te behandelen met een houtcoatings product van Tikkurila. Deze producten kunnen worden aangebracht door middel van spuiten, borstelen of dompelen. Tikkurila houtcoatings zijn bij uitstek geschikt voor behandeling van gevelbekleding, vlotdelen, Zweeds rabat, Douglas, vuren, grenen, thermisch gemodificeerd, fijn bezaagd en geschaafd hout.

De houtcoatings die Finnpro levert zijn verkrijgbaar in verschillende glansgraden. Er zijn zowel dekkende als transparante producten en vrijwel alle kleuren zijn mogelijk. Momenteel wordt zwart veel toegepast in gevelbekleding. Nieuwe ontwikkelingen in grijs- en naturel tinten volgen wij op de voet. We hebben een uitgebreide kleurenserie om een verweerde look, greywash of juist de chique kleur van thermisch gemodificeerd hout te evenaren, maar wel op een dusdanige manier dat het hout optimaal beschermt is tegen de weersinvloeden. Hout blijft daardoor langer mooi, onderhoudsarm en in goede conditie, zonder te verkleuren, verschralen en verarmen. Een aanzienlijke besparing want vervanging wordt uitgesteld en de uitstraling van het hout blijft een lust voor het oog!

Kwaliteit en degelijkheid
uit Finland

Met meer dan 150 jaar expertise in de verfbranche is Tikkurila een belangrijke speler in de coatingmarkt. Veel houtbouw en een extreem klimaat betekent dat verfproducten in Finland duurzaam en van hoge kwaliteit moeten zijn. Een continue proces van research and development in de Tikkurila laboratoria resulteert in een productlijn houtbeschermingsproducten welke over de hele wereld toegepast wordt. Zo krijgt u de hoogst haalbare kwaliteit voor de bescherming van uw hout toegespitst op de gewenste applicatiemethode, drogingstijd en productieproces.