Verfsystemen voor oppervlakken van metaal

Finnpro levert hoogwaardige metaalcoatings van Tikkurila die voldoen aan de behoefte van industriële afnemers. Tikkurila metaalcoatings vinden wereldwijd hun weg naar industrie, constructie, scheepvaart en offshore, landbouw, container- en machinebouw.

Tikkurila heeft up-to-date verfsystemen die ook zijn goedgekeurd volgens andere normen zoals Norsok (Noorwegen), Silko (Finland), Gazprom (Rusland), enz.

Duurzaamheid volgens ISO 12944-5

Traditionele Tikkurila-producten zorgen voor een kosteneffectieve en langdurige bescherming tegen corrosie en slijtage gedurende vele jaren. Alle coatings en systemen zijn zowel in het laboratorium als in de praktijk getest, met uitstekende resultaten. De meerderheid van Tikkurila-producten is in veel landen officieel goedgekeurd.

Tikkurila levert materialen en systemen die voldoen aan ISO 12944, een wereldwijde norm voor corrosiebescherming.  De omgeving wordt ingedeeld in categorieën welke variëren van C2 (laag) t/m C5-I en C5-M (zeer hoog industrie of marine). Daarnaast geeft ISO 12944 de levensduur van het coatingsysteem aan, oftewel de periode wanneer nieuw onderhoud nodig is. De onderhoudsintervallen zijn als volgt:

  • H – Hoge duurzaamheid (onderhoudsperiode meer dan 15 jaar)
  • M – Gemiddelde duurzaamheid (onderhoudsperiode van 5 tot 15 jaar)
  • L – Lage duurzaamheid (onderhoudsperiode minder dan 5 jaar)

Toepassing metaalcoatings

De productlijn voor behandeling van metaal varieert van traditionele alkyd producten tot moderne high tech single coat polyurethaan producten. Zowel oplosmiddelhoudende primers en aflakproducten, high solids en oplosmiddelvrije producten tot aan zeer geavanceerde watergedragen metaalcoatings.

Finnpro concentreert zich voornamelijk op alkyd, epoxy en polyurethane primers en lakken. Deze Tikkurila coatings zijn zeer kostenefficiënt door de jarenlange bescherming van metalen constructies tegen corrosie. Alle metaalcoatings zijn zowel in laboratoria als in real life uitvoerig getest met perfecte resultaten.

Wanneer u ons de specificatie doorgeeft en aan welke eisen de coatings moeten voldoen, kan Finnpro u adviseren welke metaalcoatings producten het beste passen bij u wensen.

Bekijk wat Finnpro voor u kan betekenen!