Gevels

Gevels van stucwerk of beton

Voor gevels van stucwerk/beton kunnen de producten Vinha of Finngard uitstekend gebruikt worden. Afhankelijk van de ondergrond is er een primer nodig voor verbetering van de hechting, vermindering van de absorptie of voor versteviging van de gevel.

Finngard 150 en Finngard 500 zijn ideale coatings voor betonconstructies en betonnen oppervlakken die zijn gemaakt met cementmortels, vooral als eerste coatinglaag. Deze watergedragen coatings beschermen het beton tegen vocht en koolstofvorming.

Gevels van vezelcementplaat

Fontefacade van Tikkurila is een watergedragen coatingsysteem, bedoeld voor gevels van vezelcementplaat. Voordeel hiervan is dat ze licht in gewicht, brandwerend en bestand tegen schimmel zijn. Vezelcementplaten zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren, verschillende glansgraden en structuren. Met Fontefacade ontstaat er een duurzaam en sterk oppervlak met uitstekende weerstand tegen UV- en weersinvloeden. Het product is bij uitstek geschikt voor sprayapplicatie in spuitstraten en voldoet aan de VOS eisen. Het is sneldrogend en zorgt niet voor opstaande vezels, hierdoor is tussendoor schuren dus niet nodig. Fontefacade is verkrijgbaar in 3 verschillende glansgraden.
Fontefacade SC10 en SC50 voldoen aan brandklasse A2-s1-d0 volgens EN13501-1 (200g/m2).
Fontefacade CC 30 kan brandklasse A2 bereiken volgens EN ISO 1716 (200 g/m2).

Tikkurila’s technisch support team zal met u een geschikt product adviseren afhankelijk van uw wensen en behoeften.
Neem contact op met Finnpro voor meer informatie.