Maak kennis met de voorvergrijzende coatings van Tikkurila!

Wanneer houten gevelbekleding onbehandeld wordt bevestigd, zal er altijd vergrijzing optreden. Helaas gebeurt dat niet gelijkmatig en na verloop van tijd ziet het hout er vlekkerig en vies uit. Tel daarbij op het schraal worden van het onbeschermde hout en je hebt de ideale mix van factoren waarbij zon en andere weersinvloeden vrij spel hebben.

Zaak dus om het hout te beschermen zodat het in goede conditie blijft. En in een mooie grijstint zodat het een meer egale grijze look krijgt. Met een semi-transparante coating blijft het onderliggende hout nog zichtbaar. De coating is semi-filmvormend en bevat schimmelwerende componenten voor optimale bescherming. Onze coatings zijn geschikt voor industriële verwerking zoals spuiten, vacuumcoaten of dompelen.

De basiskleur van het hout is bepalend voor het eindresultaat. Een donkere houtsoort geeft met dezelfde kleur beits een andere look dan een lichtere houtsoort. Houdt hier rekening mee.

Er zijn diverse grijstinten beschikbaar,

wij hebben er een aantal voor u geselecteerd:

Tikkurila Finnpro grijs
Basalt Grey

Basalt Grey

Silk Grey

Silk Grey

Ivory Grey

Ivory Grey

Waar moet je rekening mee houden?

De basiskleur van het hout is bepalend voor het eindresultaat. Een donkere houtsoort geeft met dezelfde kleur beits natuurlijk een andere look dan een lichtere houtsoort. Houdt hier wel rekening mee. Het is dan ook aan te raden om eerst een proefstukje op te zetten.

Pewter Grey

Pewter Grey

Graphite Grey

Graphite Grey