Fontefire – brandvertragende coating

Fontefire WF is een nieuwe, brandvertragende high-performance coating voor hout. Deze sneldrogende coating is geschikt voor productielijnen met spuit- en vacuüm toepassing. De coating bevat beschermingsmiddelen tegen schimmel, algen en andere microben en kan daardoor direct op het houten oppervlak worden gebruikt. De speciale brandvertragende eigenschappen in deze coating zorgen voor meer tijd bij evacuatie in geval van brand en zo hebben brandweerlieden meer tijd om hulp te bieden. Toepassing kan zowel binnen als buiten, variërend van houten woningen en cottages tot aan projectbouw en hoogbouw. Het product is getest in een geaccrediteerd laboratorium en voldoet aan de brandklasse B-s1, d0.

Fontefire ST 60 is een brandvertragende een-component coating op waterbasis, ontwikkeld voor beveiliging van stalen constructies. Het product creëert een isolerende schuimlaag en kan worden gebruikt in combinatie met verschillende Tikkurila primers en topcoats voor metaal. Zelfs een dunne laagdikte biedt uitstekende brandwerende eigenschappen.

Passieve brandbeveiliging is een belangrijk onderdeel van een brandbeveiligingssysteem dat een essentieel onderdeel vormt van het veiligheidsplan van een gebouw. Een brandbeveiligingssysteem helpt het gebouw en de mensen in het gebouw tijdens brand te beschermen.

Meer informatie over deze producten kunt u vinden in het productoverzicht.

Finnpro.nl | Brandvertragende coating | Fontefire | Tikkurila

Heeft u vragen over deze of een van onze andere producten? Neem dan vrijblijvend contact op!