Gevelbekleding hout

De producten van Finnpro beschermen uw gevelhout jarenlang tegen de schadelijke effecten van de weersinvloeden. Topkwaliteit coatings van Tikkurila gecombineerd met Finse degelijkheid. Steeds meer houtimporteurs en houthandelaren uit Nederland en België kiezen voor de hoge kwaliteit van de houtproducten uit Scandinavië, Rusland of de Baltische Staten. Dit hout is vaak al behandeld met een product van Tikkurila.

Eigenschappen

Finnpro levert watergedragen coatings voor industriële en professionele toepassingen. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunt u kiezen voor dekkend of transparant, filmvormend of niet-filmvormend. De specifieke eigenschappen van Tikkurila houtcoatings bieden een perfecte bescherming tegen vergrijzen, verschralen, krimpen en uitzetten van het hout. De elasticiteit en flexibiliteit in combinatie met de vochtregulerende werking van deze coatings zorgen er voor dat het hout de juiste bescherming heeft onder alle weersomstandigheden. Vocht, vuil en schimmel krijgen op deze manier minder kans. Het houtwerk wordt duurzaam beschermd en krijgt een esthetische meerwaarde.

Toepassing

De coatings kunnen (machinaal) worden aangebracht door middel van spuitapplicatie en industriële loonapplicatie. Voorbeelden voor gebruik zijn; gevelbekleding, rabatdelen en vlotdelen van Zweeds Rabat, ruw, fijn bezaagd en geschaafd hout. Naast gevelbekleding zie je het gebruik van de Tikkurila producten ook terugkomen bij de behandeling van tuinhout. Denk hierbij aan houten vlonderdelen, schuttingen en tuinmeubilair.

Heeft u vragen over deze of een van onze andere producten? Neem dan vrijblijvend contact op!