Sauna en Wellness

Sauna’s hebben onderhoud nodig vooral bij professioneel en intensief gebruik in de sauna en wellness branche. Hout heeft een open structuur. Door gebruik, temperatuurschommelingen en afzetting van (transpiratie)vocht trekt het vuil in het hout. In eerste instantie is dit vaak niet zichtbaar maar in een later stadium maken donkere of zwarte plekken in het hout deze vervuiling wel zichtbaar. Onbehandeld hout wordt na verloop van tijd ook schraal en arm.

In Finland, het land van de sauna’s, behandelt men het hout structureel. Hiermee worden kosten bespaard, gaat de sauna langer mee en de gebruiker vindt het vooral belangrijk dat de sauna hygiënisch schoon blijft.

Onderhoud en schoonmaak zijn essentieel voor de conditie van de sauna. Door behandeling met de juiste producten trekt vocht en vuil minder in het hout waardoor schimmel en vervuiling minder kans krijgt. Regulier onderhoud en schoonmaak verlengt de levensduur van de sauna wat op de lange termijn een kostenbesparing oplevert. We leveren o.a. aan saunabouwers, commerciële saunabedrijven, hotels, sportcentra en overheidsinstanties.

Lees meer over onze saunaproducten of neem contact met ons op voor meer informatie op 076-8200913 of via info@finnpro.nl