Sauna en Wellness

Sauna onderhoud

Sauna’s hebben onderhoud nodig vooral bij professioneel en intensief gebruik in de sauna en wellness branche. Hout heeft een open structuur en heeft daarom een goede bescherming nodig. Door intensief gebruik, temperatuurschommelingen en afzetting van (transpiratie)vocht trekt het vuil en vocht in het hout. In eerste instantie is dit vaak niet zichtbaar maar in een later stadium maken donkere of zwarte plekken in het hout deze vervuiling wel zichtbaar. Onbehandeld hout wordt na verloop van tijd ook schraal en arm.

In Finland, het land van de sauna’s, behandelt men het hout structureel met een beschermende coating. Hiermee worden kosten bespaard, gaat de sauna langer mee en de gebruiker vindt het vooral belangrijk dat de sauna hygiënisch schoon blijft.

Goed onderhoud en schoonmaak zijn essentieel voor de conditie van de sauna. Door behandeling met de juiste producten trekt vocht en vuil minder in het hout waardoor schimmel en vervuiling minder kans krijgt. Regulier onderhoud en schoonmaak verlengt de levensduur van de sauna wat op de lange termijn een kostenbesparing oplevert. We leveren o.a. aan saunabouwers, commerciële saunabedrijven, hotels, sportcentra en overheidsinstanties.

Supi Sauna producten

De Supi productlijn zorgt voor sfeer en beleving in de sauna en beschermt het hout. De Supi productlijn bevat uitstekende producten voor bescherming en reiniging van saunabanken, wanden, plafonds en de houten vloer in de sauna. Deze producten worden verkocht via onze particulier verfshop.

Heeft u vragen over deze of een van onze andere producten? Neem dan vrijblijvend contact op!