BioRid

Het product BioRid van Tikkurila valt onder onze functionele coatings. Dit product is een watergedragen coating die gebruikt wordt voor het tegengaan van vocht, schimmel en het drooghouden van het te behandelen oppervlak binnenshuis. Door de unieke ‘microporous technology’ wordt de oppervlakte vergroot door de aangebrachte filmlaag. Hierdoor kan er veel meer vocht worden opgenomen en blijft het oppervlak droog aanvoelen.

De filmlaag van de aangebrachte coating absorbeert het vocht tijdelijk en wanneer de oppervlakte temperatuur boven het dauwpunt komt, verdampt het vocht weer. Door het grote oppervlak van de filmlaag wordt er veel meer vocht opgenomen dan bij een glad oppervlak en een ‘normale’ coating. Voor toepassing op nieuwe en op reeds geschilderde oppervlakken. Voorbeelden voor gebruik van deze coating: in de voedingsindustrie, parkeergarages,  kelders, bedrijfshallen en dierenverblijven.

Er is een versie voor kwast en roller beschikbaar en een voor spuitapplicatie.

Het Bio-Rid Systeem bestaat uit:
1. BioWash, reinigingsmiddel
2. ProSeal, primer
3. BioRid en BioRid Spray, functionele coating

BioWash is een zeer effectieve reiniger voor het verwijderen van schimmel en algen en geschikt voor nieuwe en eerder geschilderde oppervlakken van beton, pleisterwerk, steen en metaal. Het product kan gebruikt worden voordat het oppervlak behandeld wordt met BioRid, BioRid Spray of ProSeal. Biowash is aan te brengen met spray, spons of borstel.

ProSeal is een transparante watergedragen primer. Het gebruik van ProSeal wordt aanbevolen op een poreuze en absorberende ondergrond voordat deze behandeld wordt met BioRid of BioRid Spray. ProSeal is bedoeld voor wanden en plafonds binnenshuis en is aan te brengen met een borstel of spray.

Voor meer informatie info@finnpro.nl of 076-8200913.