Tikkurila heeft in samenwerking met haar klanten hoogwaardige producten en verschillende verfsystemen voor houten buitenoppervlakken ontwikkeld. Alle producten hebben testen in barre klimatologische omstandigheden perfect doorstaan en bieden een uitstekende, langdurige bescherming voor houten oppervlakken. Finnpro levert onder andere het dekkend afwerkingsproduct Pinja Pro.

Pinja Pro

Pinja Pro is een acryl-alkyd topcoat op waterbasis voor buitentoepassing met uitstekende dekkende eigenschappen. De coating is bij uitstek geschikt voor houten gevelbekleding en gelijmde/gelamineerde houtconstructies.

Pinja Pro is in verschillende kleuren te mengen en geeft een matte uitstraling. Daarnaast heeft Pinja Pro een zeer goede dekking, deze is uiteraard wel afhankelijk van de applicatiemethode, de omstandigheden en de condities van het te coaten oppervlak. De droogtijd en tijd voor het overschilderen zijn gerelateerd aan de laagdikte, de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en ventilatie en bedraagt maximaal 4 uur. Bij gebruik van droogoven/hogere temperatuur is dit 1 a 2 uur.

Indien gewenst kan een primer toegepast worden, dit is niet noodzakelijk. Op geschaafd hout wordt geadviseerd Pinja Pro aan te brengen zonder afzonderlijke primer.

Pinja Pro is bij uitstek geschikt voor toepassing op houten gevelbekleding en gelamineerde constructies.

Door de uitstekende bescherming tegen de schadelijke gevolgen van de weersinvloeden en intrekken van vocht en vuil is Pinja Pro echt een aanrader. Hout krijgt zo een betrouwbare afwerking, ideaal voor de mooiste gevelbekleding.

Lees hier de volledige productbeschrijving.

Houten gevelbekleding

Tikkurila ontwikkelt al tientallen jaren producten om te voldoen aan de nieuwe eisen van de houten gevelbekledingsindustrie. Zij doen dit in samenwerking met hun fabrikanten. Het resultaat omvat de productfamilies Pinja en Ultra Pro, die inspelen op de verschillende bouwtrends en de behoeften van houtzagerijen en eindgebruikers.

Gevelbekleding vereist de beste bescherming tegen schimmels en de schadelijke gevolgen van de weersinvloeden. Bij de ontwikkeling van industriële houtcoatings van Tikkurila is dit het uitgangspunt. Continue research zorgt voor up-to-date producten welke voldoen aan de eisen van de markt.

Gelamineerde constructies

Naast producten voor gevelbekleding ontwikkelt en test Tikkurila al jaren producten voor andere toepassingen zoals gelijmde / gelamineerde houtconstructies en logs. Finnpro levert producten met zowel een dekkende als transparante afwerking. Pinja Pro heeft een matte, dekkende afwerking en kan uitstekend toegepast worden op gelijmde houtconstructies en logs. Al dan niet toegepast met een primer. Afhankelijk van het gewenste resultaat en duurzaamheid wordt het ideale verfsysteem gekozen.

Wilt u meer weten over onze Pinja productlijn of een van onze andere producten neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via email of bel ons op 076-8200913!