Dit jaar werden voor de tweede keer de export business days georganiseerd. Alle importeurs komen deze dagen bij elkaar. Nieuwe producten worden geïntroduceerd, nieuwe plannen gedeeld en aan de hand van praktijkcases wordt verteld wat er speelt in het desbetreffende land.

Meeting Tikkurila:

Van 6 tot 8 november werd de jaarlijkse export meeting van Tikkurila georganiseerd. Het event vond plaats op een half uurtje van Vantaa. Na een bespreking met onze vaste contactpersoon, focus voor 2019 en trends en ontwikkelingen in beide landen, zijn we richting Helsinki vertrokken. Lekker even de benen strekken, de frisse zeelucht opsnuiven bij de haven, een paar lekkere Finse biertjes drinken en tot slot een traditioneel Fins restaurant bezocht. Altijd leuk!

Studiedag met presentaties, productuitleg en praktijkcases:

Woensdagochtend startte het programma. Tikkurila had voor deze gelegenheid een mooi hotel uitgezocht, midden in de Finse natuur, uiteraard aan een van de vele meren die het land rijk is. Leuk om iedereen weer te spreken en te horen hoe het onze collega’s vergaat op zowel zakelijk als privé vlak. Ook altijd interessant om te horen hoe de diverse landen het doen qua verkoop en welke producten elders het meest verkocht worden. De importeurs komen uit alle streken, denk aan Engeland, Ierland, Duitsland, Turkije en Griekenland, maar ook bijvoorbeeld Iran, Amerika, Canada, Japan en Mongolië.  In totaal zijn er 27 landen waar de Tikkurila producten worden verkocht.

Het was een intensieve dag met presentaties, uitleg over de diverse producten en praktijkcases. Alles met betrekking tot coatings en verfproducten voor hout, metaal en minerale ondergronden, plus special coatings. Afsluiting van de dag met een diner en de liefhebber kon nog even de dansvloer op. De meeste collega’s vonden echter al snel de bar waar de ‘serieuze’ zaken tot in de kleine uurtjes besproken werden.

Toekomst van Tikkurila:

Op donderdagochtend maakten we kennis met de nieuwe CEO van Tikkurila. Koers en strategie voor de komende jaren werd uiteengezet. Na nog een dag werd het programma afgesloten met een groepsfoto en lunch. Op naar volgend jaar en vol inspiratie weer naar huis!

Finnpro.nl | Groepsfoto bezoek Tikkurila