ULTRA PRO

Het gevoel in een houten gebouw te zijn, zelfs op de 7e verdieping.

Ultra Pro is een van de meest verkochte acrylaatverven in Scandinavië, de Baltische Staten en Polen. Deze houtcoating is gebruikt voor het verfraaien en beschermen van bijna 100 appartementen in nieuwe gebouwen van hout in Helsinki.

Stedelijke houtbouw is een moderne trend, niet alleen in Finland maar ook in veel andere landen. Hout is een uitstekend materiaal voor het creëren van individualistische architectuur.

Finnpro.nl | Ultra Pro | houtcoating | Tikkurila

Pukinmäki

Pukinmäki is een woonwijk in Helsinki, waar vier gebouwen van meerdere verdiepingen zijn gebouwd. Deze gebouwen hebben 5 tot 7 etages en in totaal 93 appartementen. Een specifiek kenmerk van deze etage-woningen is dat ze van hout zijn gemaakt. Vanaf de eerste tot en met de bovenste verdieping zijn alle houten geschilderde bekledingen en balkons behandeld met een semi-transparante beits. De constructie van de gebouwen kon snel gedaan worden omdat ze werden geassembleerd met geprefabriceerde elementen waardoor het assemblageproces slechts drie maanden duurde.

In de fabriek werden de ramen, armaturen en houten bekledingen al geïnstalleerd in de elementen. Alleen op deze manier verkrijg je een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat. Hierdoor voorkom je problemen als gevolg van klimaat-, temperatuur- en vochtigheidsveranderingen en uitdagende werkomstandigheden. Bovendien werden de houten bekledingen in een goed gecontroleerde omgeving in de fabriek geschilderd. Tikkurila Ultra Pro is een watergedragen acrylaatverf voor buitenpanelen en bekledingen en is momenteel het meest verkochte product in het assortiment industriële buitenhoutproducten van Tikkurila. De gebouwen van Pukinmäki zijn slechts een voorbeeld van de populariteit van Ultra Pro.

Zwart is al enkele jaren trendy, vooral in combinatie met wit. De architecten die de opdracht kregen om de Pukinmäki-gebouwen te ontwerpen, gebruikten een combinatie van zwart en geel die beter past bij de omliggende woonwijkOm een luxe en moderne uitstraling te krijgen is hier gekozen voor de zwarte tint TVT 0202. Bij zonsondergang wordt het zonlicht weerkaatst wat een mooie fluwelen glans creëert op de zwarte kleur.

Geprefabriceerde elementen en het en het fabrieksmatig coaten verkorten de bouwtijd aanzienlijk. Ultra Pro is een van de best verkochte houtcoatings op de markt. Het heeft onderhoudsintervallen tot 15 jaar.

Wilt u meer weten over Ultra Pro of een van onze andere houtcoatings neem dan vrijblijvend contact op!